Iedere zondag worden er in The New Haberdashery workshops georganiseerd voor zowel volwassenen als kinderen. Zij kunnen er - ieder op een eigen niveau - aan de slag met verschillende uitdagende thema’s, materialen en technieken.

2017
02
Apr

Voor diegenen die niet graag een bloes dragen, maar wel een mooie kraag willen, is een nepkraag dé uitkomst. Volwassenen gaan in deze workshop aan de slag met een boord en een stukje bloes met knoopjes. Kinderen maken een fantasiekraagje.

2017
09
Apr

De workshop Houd de regen tegen staat in het teken van waterafstotende stoffen. Volwassenen gaan aan de slag met patronen voor een regenbroek of een regenponcho. Kinderen maken een waterdichte tent.

2017
16
Apr

Kurkleer is een bijzonder materiaal: het is stevig, maar toch soepel. In de workshop Creatief met Kurkleer maken volwassen deelnemers een rugzak, tas of hoesje voor hun telefoon. De kinderen gaan aan de slag met een vlot of bootje dat kan drijven.

2017
23
Apr

In deze workshops gaan deelnemers Spijkerhard aan de slag met borduurgaren, naald en draad. Volwassenen maken met borduurgaren en fournituren een borduursel op denim. Kinderen gaan tekenen met naald en draad.

2017
30
Apr

Hoe maak je een kledingstuk van stoffen die soepel zijn en rekken? De workshop voor volwassen leert deelnemers omgaan met deze lastig te verwerken materialen door een legging of rok te maken. In de kinderworkshop kunnen kinderen met hetzelfde materiaal hun eigen superheldenpak maken.

2017
07
May

De kleurrijke prints van Vlisco, ook wel Wax Hollandais genoemd, zijn al 170 jaar populair in een groot aantal Afrikaanse landen. In Nederland waren ze tot voor kort onbekend, maar daar komt de laatste jaren snel verandering in. Van de Vlisco-stoffen die verkrijgbaar zijn in The New Haberdashery maken volwassenen een tote bag. Kinderen maken hun eigen kleurrijke prints met diverse verftechnieken.

2017
04
Jun

Tijdens deze workshop leren deelnemers een stof van een bijzondere kleurlaag te voorzien. Onder leiding van modeontwerper Suzanne Dikker wordt er gewerkt met een mix van originele en vernieuwende verftechnieken. In de workshop voor volwassenen wordt er met kleurpigmenten gewerkt, in de kinderworkshop gaan kinderen met stiften aan de slag.

2017
11
Jun

The New Haberdashery organiseert twee workshops waarin gewerkt wordt met leer. Een voor volwassenen, die onder begeleiding van accessoire-ontwerper Renske Versluijs een Leather Bag maken, en een voor kinderen, die hun eigen tas maken en versieren.

Afgelopen activiteiten

2017
26
Mar

The New Haberdashery organiseert twee borduurworkshops, een voor volwassenen en een voor kinderen. De volwassenen maken met borduurgaren en bijzondere fournituren een prachtig geborduurde corsage. Kinderen gaan tekenen met naald en draad.

2017
12
Feb

Hoe maak je een kledingstuk van stoffen die soepel zijn, rekken en ook nog prachtig glimmen? Een workshop voor volwassenen leert deelnemers omgaan met deze lastig te verwerken materialen door een eigen 'luxurious legging' te maken. In de kinderworkshop kunnen kinderen met dezelfde materialen hun eigen superheldenpak maken.

2016
10
Dec

Vanaf het weekend van 10 en 11 december t/m 8 januari zijn de Vlisco-stoffen verkrijgbaar in The New Haberdashery en kun je de hele maand je eigen outfit maken met deze kleurrijke prints. Dit heugelijke feit wordt gevierd met een speciale stoffenmarkt op zaterdag en een workshop tassen maken op zondag.

2016
27
Nov

Lunch in stijl met een zelfgemaakte lunch bag van leer. Maak onder begeleiding van accessoire-ontwerper Renske Versluijs een leren lunch bag voor jezelf, of als cadeau voor de feestdagen.
 

2016
30
Oct

Maak in een middag een eigen eenvoudige (sport)BH of triangel BH onder leiding van Esther Dekker. Ervaring met het maken van lingerie is niet nodig, maar enige ervaring achter de naaimachine is vereist. Tijdens de les wordt geleerd hoe de BH in elkaar wordt gezet en welke technieken hiervoor te gebruiken zijn.

2016
11
Sep

De afgelopen weken stond bij de workshops van The New Haberdashery telkens een zomers ontwerp centraal. Denk aan de strandhanddoek, de zomerjurk en badkleding. Op 11 september is er een kans om, met de nazomer in gedachten, aan de slag te gaan met deze patronen.

2016
14
Aug

Langs de kustlijn ontstaan bij warm weer met de zon meebewegende plattegronden van ontelbare badlakens. Met die badlakens markeren de zonaanbidders hun plek aan de zee. Tijdens deze workshop maken de deelnemers een badlaken dat ook als strandjurk of hippe surf hoodie kan functioneren. Creëer een badlaken annex beach-outfit om deze zomer mee op het strand te kunnen liggen of langs de boulevard te flaneren.

2016
31
Jul

Nog geen badkleding op orde voor de vakantie? Op zondag 31 juli 2016 vindt in The New Haberdashery een workshop badkleding maken plaats. Kies uit het aanwezige materiaal een stof en een patroon uit en maak een eigen badpak, bikini of zwembroek. De deskundige medewerkers van The New Haberdashery helpen deelnemers op weg om een lap stof om te toveren tot ‘bodylicious badkleding’. Om deze zomer mee te schitteren aan zwembad of strand, in binnen-of buitenland.

2016
24
Jul

Langs de kustlijn ontstaan bij warm weer met de zon meebewegende plattegronden van ontelbare badlakens. Met die badlakens markeren de zonaanbidders hun plek aan de zee. Tijdens deze workshop maken de deelnemers een badlaken dat ook als strandjurk of hippe surf hoodie kan functioneren. Creëer op zondag 24 juli 2016 een badlaken annex beach-outfit om deze zomer mee op het strand te kunnen liggen of langs de boulevard te flaneren.

2016
10
Jul

Nog geen badkleding op orde voor de vakantie? Op zondag 10 juli 2016 vindt in The New Haberdashery een workshop badkleding maken plaats. Kies uit het aanwezige materiaal een stof en een patroon uit en maak een eigen badpak, bikini of zwembroek. De deskundige medewerkers van The New Haberdashery helpen deelnemers op weg om een lap stof om te toveren tot ‘bodylicious badkleding’. Om deze zomer mee te schitteren aan zwembad of strand, in binnen-of buitenland.

2016
26
Jun

De rozet is bekend van de paardensport, waar de best presterende ruiters ermee worden beloond. Maar zo'n feestelijke én sportieve corsage kan natuurlijk op veel meer gelegenheden worden gedragen. Maak van lint of textiel een rozet, voor jezelf of voor een ander die het verdient.