Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.

In de werkplaats kan onder begeleiding van ervaren makers gewerkt worden met de aangeschafte stoffen en patronen uit The New Haberdashery.

Patronen

The New Haberdashery biedt verschillende patronen aan. Bezoekers kunnen hiermee direct aan de slag met de gekochte patronen en stoffen. Er zijn patronen beschikbaar voor:
 

  • Shirt lange en korte mouw
  • Onderbroek
  • Legging
  • Korte broek
  • Overslagjurk
  • Korte rok
  • Hemdtas
Stoffen en fournituren

In The New Haberdashery is mooie selectie materialen te koop. Er is keuze uit bijzondere kasjmier, prachtige katoenen en verschillende rekbare stoffen (geschikt voor bijvoorbeeld een legging), zowel in effen kleuren als met diverse dessins. Geregeld wordt het assortiment aangevuld en uitgebreid, zo zijn er op dit moment enkele stoffen van Vlisco verkrijgbaar. Om meteen aan het werk te kunnen zijn er fournituren beschikbaar, zoals verschillende kleuren vouwelastiek, taille elastiek, zoom liniaal, band, rijgdraad, garen en naalden.

De werkplaats beschikt over verschillende Pfaff naaimachines, twee Juki lockmachines en een Babylock coverstitch.

Coördinator The New Haberdashery – Charlotte Kan

Tijdens het Tijdelijk Modemuseum is The New Haberdashery ontstaan naar een idee van Fransicsco van Benthum en Iniy Sanchez. Vanaf september 2016 is Charlotte Kan als coördinator de drijvende kracht. Charlotte Kan studeerde in 2007 af aan de Willem de Kooning Academie als modeontwerper waarna ze tot 2015 onder eigen naam aan haar dameslabel werkte. Geïnspireerd door de online community van makers en de wens om duurzamer te werken, brengt ze haar ontwerpen vanaf 2015 alleen nog uit als digitale naaipatronen. Haar ontwerpen worden ondertussen door makers over de hele wereld gedragen.

Ervaren begeleiders

In The New Haberdashery zijn er gedurende openingstijden altijd ervaren makers aanwezig, ieder met een verschillende achtergrond. Zo is een gevarieerde groep enthousiaste medewerkers ontstaan met een coupeuse opleiding, of jarenlange ervaring met het maken van eigen kleding, met kennis van bijvoorbeeld herenconfectie, of het maken van patronen. Voor hen is The New Haberdashery een plek om ervaring, kennis en kunde uit te wisselen. Zij zijn vanzelfsprekend bereid onervaren bezoekers te begeleiden in hun eerste stappen in het werken met stoffen en patronen.


Let op: elke zondagmiddag zijn er workshops waardoor de machines tussen 12:00 en 16:00 uur minder of niet beschikbaar zijn. Neem voor meer informatie contact op met Charlotte Kan (c.kan@hetnieuweinstituut.nl).

Accepteer cookies om deze inhoud in te laden.